Postikortti tulevaisuudesta

Minkä asian toivoisit olevan tulevaisuudessa toisin? Kuvittele, että olet tulevaisuudessa ja toivomasi muutos on tapahtunut. Millaisen viestin lähettäisit ja kenelle? Lähetä postikortti tulevaisuudesta ja kerro mietteesi! 

Tehtävä ohjaa suuntaamaan ajatuksia tulevaisuuteen ja pohtimaan itselle tärkeitä asioita: mitä asioita pidän tärkeänä, minkä asian toivoisin olevan tulevaisuudessa toisin ja mihin asiaan haluaisin vaikuttaa. Tehtävällä halutaan viestiä nuorille myös tulevaisuususkoa: muutos on mahdollinen.

Tehtävä sopii toteutettavaksi sellaisenaan tai osaksi kokonaisuutta, esimerkiksi tulevaisuusaiheiseen kiertopistetyöskentelyyn. Omassa koulussani Postikortti tulevaisuudesta on ollut mm. yksi rasti Future Camp -tapahtumassa.

Tehtävän ohjeistus:

  1. Valitse sinua jollakin tavalla kiinnostava, miellyttävä postikortti.
  2. Mieti, minkä asian haluaisit olevan tulevaisuudessa toisin. Pohdi tämän jälkeen, kenen elämään muutos mahdollisesti vaikuttaa ja millä tavalla. Vaikutus voi ulottua yksittäisestä ihmisestä koko maapallon väestöön.
  3. Kuvittele, että olet tulevaisuudessa ja toivomasi muutos on tapahtunut. Kirjoita korttiin, millainen muutos on tapahtunut ja miten se on vaikuttanut ihmisten elämään.
  4. Mieti, kenelle haluat lähettää postikortin. Kirjoita vastaanottaja korttiin.
  5. Ripusta kortti pyykkipojalla narulle.

Tehtävää varten tarvitset paljon erilaisia printattuja kuvia sekä narua, jos haluatte ripustaa kortit muiden nähtäville (ilmoitustaulu tai vastaava toimii myös). Kortti voi toki olla myös sähköinen, jolloin oppilaat voivat itse etsiä netistä sopivan kuvan. Esimerkiksi Pixabay jakaa tekijänoikeuksista vapaita kuvia.

Kiinnostuitko tehtävästä? Esimerkkiaineistolla pääset heti liikkeelle!

Ohjeet (.pdf)

Kommentit