Pelataan! Mitä oppilaanohjaus on?

Tässä helppo ja mukava aloitus seiskojen opon tunteihin! Mitä oppilaanohjaus on? -pelin avulla oppilaat tutustuvat oppilaanohjauksen sisältöihin ja tutustuvat toisiinsa. 

Jotta oppilaat saavat ideasta kiinni, kannattaa ennen pelin aloittamista tutustua oppilaanohjauksen sisältöihin jollakin tavalla. Sisältöjä voi käydä läpi esimerkiksi tarkastelemalla pelialustaa ja antamalla esimerkkejä kustakin sisältöalueesta (1-5). Voit esimerkiksi kertoa muutamalla lauseella koulusi valinnaisuudesta, TET-käytännöistä tai vaikkapa, mikä on yhteishaku. Voit myös kertoa, miten sisältöalueet painottuvat eri vuosiluokilla.

Peliä pelataan ryhmissä, neljän hengen ryhmä on sopiva. Koska pelin yksi tarkoitus on myös tutustuminen, voi ryhmissä mielellään olla oppilaita, jotka eivät vielä tunne toisiaan.

Peliohjeet:

Vuorossa oleva pelaaja heittää noppaa ja valitsee nopan silmäluvun osoittamasta kategoriasta kysymyksen, johon hän haluaa vastata. Vääriä vastauksia ei ole. Pelaajan tulee valita kysymys, johon ei ole vielä pelin aikana vastattu. Jos kaikkiin kategorian kysymyksiin on jo vastattu, saa pelaaja valita ruudukosta mikä tahansa kysymyksen, johon ei ole vielä vastattu. Kategorian 6 (Tutustutaan!) kysymyksiin vastaavat kaikki pelaajat. Kysymyksen valinnut pelaaja vastaa ensimmäisenä.

Voit tulostaa pelialustan alla olevasta linkistä. Pelialustan lisäksi kukin ryhmä tarvitsee nopan. 

Tulosta pelialusta: Mitä oppilaanohjaus on -peli (.pdf)

Kommentit