Lappuviesti

Lappuviesti on liikuttava tapa kerrata melkeinpä mitä tahansa asiaa. Tämän viestin aiheena on ammatillinen ja lukiokoulutus. Viesti sopii aihepiiriltään 8.-luokkalaisille tai 9.-luokkalaisille heti syksyn alkuun. Viestiin tarvitaan paljon tilaa, joten viestin “juokseminen” ulkona voi olla hyvä idea.

Viestin idea on yksinkertainen: Kunkin viestinviejän tulee pohtia, yhdistääkö hän lapussa olevan sanan ammatillisiin, lukio-opintoihin vai molempiin. Eniten lappuja oikeisiin purkkeihin saanut joukkue voittaa.

Viestin kulku

Joukkueet: Luokka jaetaan kahteen tai useampaan joukkueeseen. Eri luokat voivat myös kisata toisiaan vastaan. Huom. Jos useampi joukkue kisailee samanaikaisesti, tarvitaan kaikille joukkueille omat tarvikkeet (sanalaput ja vastauspurkit). Luokat voivat kisata toisiaan vastaan myös siten, että yksi luokka muodostaa yhden joukkueen ja luokat suorittavat viestin eri aikaan. Tällöin kunkin luokan tulos pitää muistaa merkitä ylös. Voittajaluokka selviää vasta, kun kaikkien luokkien tulokset ovat tiedossa. Tässä mallissa riittää yhdet materiaalit.

Viestin kesto: Vetäjä voi päättää viestille maksimiajan, esim. 10 minuuttia. Viestiä voidaan myös jatkaa niin kauan kunnes (joku) joukkue on saanut kaikki laput sijoitettua vastauspurkkeihin (ammatillinen/lukio/molemmat).

Viestinviejät: Jokainen oppilas juoksee tai kävelee sovitun matkan purkeille. Yhdessä purkissa on sanalappuja, joista viestinviejä ottaa yhden ja sujauttaa omasta mielestään oikeaan purkkiin (ammatillinen/lukio/molemmat). Seuraava oppilas lähtee liikkeelle käden läpsäisystä edellisen palattua kotipesään.

Lopetus: Viestiä jatketaan, kunnes aika loppuu tai yksikin joukkue on saanut kaikki laput sijoitettua vastauspurkkeihin (ammatillinen/lukio/molemmat).

Voittaja: Viestin voittaja on joukkue, joka saa sijoitettua eniten sanoja oikeisiin purkkeihin. Kertauksen vuoksi on tärkeää, että oikeat vastaukset käydään yhteisesti läpi.

Haluatko testata?

Kommentit