Tulevaisuuspolku

Tulevaisuuspolku on tulevaisuusajatteluharjoitus, jossa oppilaita ohjataan pohtimaan tulevaisuuttaan pidemmällä aikavälillä. Tarkoituksena on myönteisten tulevaisuuskuvien luominen. Tulevaisuuspolulla oppilaat pohtivat, millaista oma elämä voisi olla 25–30-vuotiaana. Oppilaat miettivät tulevaisuuttaan neljällä rastilla: työelämä, perhesuhteet, vapaa-aika ja arvot. Jos luokat ovat kovin isoja ja ryhmistä halutaan pienet, voi rasteja tehdä kaksin kappalein tai keksiä niitä lisää.

Rasteilla oppilaat valitsevat annetuista vaihtoehdoista itselleen sopivimmat tai he voivat keksiä omia aihepiiriin liittyviä asioita. Tämän jälkeen valinnoista käydään ryhmässä keskustelua. Keskustelun vetäjinä toimivat tukioppilaat. Tukioppilailla on käytössään apukysymyksiä keskustelun läpiviemiseen.

Olemme toteuttaneet Tulevaisuuspolkua 7. luokkalaisten kanssa, mutta se sopinee myös muun ikäisille. Seiskojen kanssa toteutettuna tulee kivana lisäbonuksena se, että tukioppilaat ja seiskat pääsevät viettämään aikaa yhdessä ja tutustumaan toisiinsa.

Tykkäsitkö harjoituksesta?

Tutustu Tulevaisuuspolku-materiaaliin (.pdf)!

Kommentit